Wijkcoördinator Schoolsportvereniging (28-36 uur per week)

Met sport en verenigen brengen we Rotterdammers blijvend in beweging en maken we impact op mensen én de stad. Met het programma Schoolsportvereniging brengen we, samen met nu 82 basisscholen en 65 sportaanbieders, kinderen in beweging in 22 wijken waar lid worden van een sportvereniging anders niet vanzelfsprekend is. Wil jij hier jouw bijdrage aan leveren? Wij zijn op zoek naar een energieke 

wijkcoördinator Schoolsportvereniging (m/v/x)

voor 28-36 uur per week.
voor in ieder geval de wijk(en) Spangen en/of Bloemhof 

De Schoolsportvereniging maakt het mogelijk dat basisschoolkinderen na schooltijd in hun wijk structureel kunnen sporten. Het sportaanbod is heel divers. Dankzij de Schoolsportvereniging en mede dankzij samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur sportten in 2021 in totaal 3.190 kinderen. De doelgroep is basisschoolgroepen 2 tot en met 6. Uiterlijk in groep 7 of 8 stromen de kinderen door naar de hoofdlocatie van de vereniging, waar ze volledig opgaan in de vereniging en meedoen aan de competitie en toernooien. Soms betreft het doorstroom naar een dependancelocatie van de vereniging in de wijk. Naast het aanboren van een bron met (potentiële) nieuwe leden, is deelname aan een Schoolsportvereniging een investering in de toekomst van een vereniging en levert de sportaanbieder een bijdrage aan een samenhorige en leefbare wijk.  

Dit ga je doen

 • Je onderhoudt het contact en werkt samen met gymdocenten, sportaanbieders, de lokale welzijnsorganisatie en andere wijkpartners om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen kunnen deelnemen aan het sportaanbod binnen de Schoolsportvereniging.
 • Je bent zichtbaar in de wijk, op de scholen en tijdens de trainingsuren van de aangesloten sportaanbieders (tussen 15.00 en 17.30 uur).
 • Je informeert en enthousiasmeert samen met de gymdocenten kinderen en ouders over het sportaanbod in de wijk en je zorgt ervoor dat de Schoolsportvereniging zichtbaar is in de wijk en via de online kanalen van de scholen.
 • Je onderhoudt contact met partners die ook actief zijn in jouw wijken en gaat op zoek naar kansrijke verbindingen die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de verschillende Schoolsportverenigingen.
 • Je stemt regelmatig af met de gymdocenten van de aangesloten scholen en de sportaanbieders of er vraagstukken liggen. De vraagstukken die er liggen stem je af met de projectcoördinator van Rotterdam Sportsupport.
 • Je voert bijkomende administratieve werkzaamheden uit.

 Wij zoeken een collega die.. 

 • oprecht, proactief, gedreven, energiek en zelfstandig is;
 • zich in kan leven in de doelgroep basisschoolleeftijd en weet wat er speelt in de wijken Bloemhof en/of Spangen;
 • kennis en ervaring heeft in het samenwerken met scholen en sportaanbieders. Het is een pré als je ervaring hebt op het gebied van ledenwerf- en doorstroomprocessen bij verenigingen;
 • goed is in relaties beheren en verbinden;
 • beschikt over minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • communicatief sterk is en zowel voor kinderen als schooldirecteuren een fijne gesprekspartner is;
 • afspraken nakomt en waar nodig aan gymdocenten, verenigingen of andere partijen feedback geeft en stuurt op actie en resultaat.

En verder.. 

Je komt terecht in een fijne organisatie waar inclusie en goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan. Lees hier meer over: 

De functie is ingedeeld in schaal 8 van de CAO Sport. Wij bieden een aanstelling voor bepaalde tijd  

tot en met 31 juli 2023. Voor deze functie is een geldige VOG een vereiste.  

Geïnteresseerd? 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature stuur dan – onder vermelding van vacaturenummer 220207 – je CV mét motivatie naar sollicitaties@rotterdamsportsupport.nl  

t.a.v. Sonny Noordermeer. 

Selectieprocedure 

Je ontvangt binnen drie werkdagen een bevestiging van je sollicitatie. De briefselectie vindt wekelijks plaats op volgorde van binnenkomst. We houden je per mail op de hoogte van de procedure. 

We verheugen ons op de kennismaking met jou! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.