OBS Bloemhof sluit aan bij de Schoolsportvereniging  

Goed nieuws! OBS Bloemhof is per direct aangesloten bij de Schoolsportvereniging. De basisschool heeft de ambitie dat alle leerlingen voldoende kunnen sporten en is daarom onderdeel geworden van de Schoolsportvereniging. In totaal zijn nu 81 scholen en 65 sportaanbieders aangesloten bij de Schoolsportvereniging.
 
“Het is belangrijk dat de kinderen ook na schooltijd kunnen sporten, want dit is nu nog niet voor iedereen mogelijk. Door aan te sluiten bij de Schoolsportvereniging is er ook na schooltijd voldoende aanbod om iedereen in de beweging te brengen en houden,” zegt gymdocent Chahid Kasmi. 
      Als aangesloten school krijgen kinderen en ouders/verzorgers informatie over de sporten in de wijk en over Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ook is Chahid aanspreekpunt binnen de school die alles kan vertellen over de Schoolsportvereniging. Met deze samenwerking wil de school nog meer inzetten op het structureel bewegen (na schooltijd) van basisschoolkinderen. 


Sporten dichtbij huis 

Eén van de eerste acties van de school is om de sportparticipatie onder de leerlingen in kaart te brengen. Kinderen die niet of te weinig bewegen, worden gestimuleerd om deel te nemen aan het sportaanbod van de Schoolsportvereniging Bloemhof. Dit aanbod bestaat uit o.a. taekwondo, kickboksen, hockey en dans. De school heeft een centrale ligging in de wijk. Door de samenwerking met de Schoolsportvereniging is er nu voor veel kinderen ook sportaanbod dichtbij huis, zoals in nabijgelegen gymzaal De Sleutel.  
     “De afstand naar een sportvereniging in de buurt is vaak best ver weg. Dat is voor veel kinderen een drempel om te sporten. Ik ben daarom blij dat we de kinderen en ouders/verzorgers van OBS Bloemhof kunnen informeren en stimuleren dichtbij huis te sporten,” aldus Laurens Verbaan, projectcoördinator van de Schoolsportvereniging. En Kasmi: “Het is voor ieder kind een mooie uitlaatklep om na schooltijd op een positieve manier bezig te blijven.”

 
Op dit moment zes er scholen aangesloten bij SSV Bloemhof: De Sleutel, Pantarijn, Oranjeschool, Theresiaschool, Pniëlschool en OBS Bloemhof. Benieuwd naar het sportaanbod in jouw wijk? Ga dan snel naar dezepagina.