Nieuw: Thaiboksen in Oude Westen

Schoolsportvereniging (SSV) Oude Westen heeft er een sport bij. Naast dans, circus en brazilian jiu jitsu kunnen de kinderen nu ook thaiboksen. Dit wordt verzorgd door Khalid’s Gym. Het is niet alleen thaiboksen en fitnessen wat er gebeurt bij Khalids Oude Westen gym! De leerlingen krijgen er namelijk naast een vechtleraar ook een inspirator, mentor en in sommige gevallen een vaderfiguur bij.

Khalid heeft zijn strepen al dik verdiend. Er is geen ambtenaar of buurtbewoner die hem niet kent. Dit komt onder meer omdat Khalid diverse prijzen heeft gewonnen. Zo heeft hij de ‘Paul Nijghpenning’ en de ‘Be a Nelson award’ op zijn naam staan. Daarnaast is Khalid wereldkampioen karate en is hij benoemd tot ‘Echt Rotterdams Erfgoed’. Het is niet voor niets dat er elke les vele jongens en meisjes staan te springen om zijn lessen te volgen!    

Mentaal weerbaarder door thaiboksen

Thaiboksen helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun talenten en maakt ze mentaal weerbaarder. Khalid wordt hierbij ondersteund door Max Woudenberg, SSV-coördinator van het Oude Westen. Hij zorgt voor de werving en het contact met de scholen uit de wijk. Ook wordt Khalid ondersteund door Lennard de Vlieger van WMO Radar, die het belangrijk vindt dat de jongeren uit deze wijk een goede toekomst hebben en dat sporten daar het beste middel voor is.

Samenwerking

Wij zijn dan ook erg enthousiast over de samenwerking en hopen zo meer kinderen uit de wijk Oude Westen structureel aan het bewegen te krijgen. Het hele sportaanbod van het Oude Westen is te vinden op onze website.