Gileny is teamspeler in de klas dankzij hockey

Gileny startte vorig schooljaar aan een nieuwe sport: hockey! Binnen een jaar ontpopte de altijd vrolijke meid zich tot een ware teamplayer. Juf Rianne merkt duidelijk het verschil: Gileny is binnen haar klas een verbinder en helpt andere kinderen waar mogelijk. Maar ook thuis merken ze dat hockey bij Tempo ‘34 via de Schoolsportvereniging (SSV) haar goed doet.  

‘Door Schoolsportvereniging Tarwewijk ging ik op hockey en nu ga ik nooit meer stoppen’, antwoordt Gileny op de vraag waarom ze lid is geworden van hockeyvereniging Tempo ‘34. De proeftrainingen aan het begin van het schooljaar maakten haar enthousiast. Bovendien voelde de Schoolsportvereniging, waarbij sportverenigingen naar de wijk komen, vertrouwd. Haar moeder wist dat Gileny zelfstandig naar de trainingen kon lopen en dat het in de buurt was. Ook gaf de proeftraining van sportjuf Ginny een fijn en warm gevoel. Gileny was blij dus na de proeftraining heeft zij Gileny direct ingeschreven. 

Samenwerken bij hockey 

De redenen om te gaan sporten waren voor Gileny anders. ‘Ik wilde lekker fit worden en calorieën verbranden en dat gaat door elke week te hockeyen heel goed. Ook heb ik geleerd om samen te spelen en samen te werken met andere kinderen en heb ik heel veel vrienden gemaakt.’ Daarnaast is haar motoriek verbeterd. Wekelijks sporten heeft haar niet alleen fitter gemaakt, maar ze is ook een topper in het inpassen van de bal naar een speler. ‘Aanvallen is mijn sterkste punt, dat vind ik ook erg leuk om te doen.’ 

Teamspeler 

Door de Schoolsportvereniging is Gileny in haar gedrag veranderd. Thuis, maar ook op school, werkt het wekelijks sporten zijn vruchten af. Ze was altijd een vrolijke meid, maar soms wat gesloten in contacten met andere kinderen en op zichzelf gesteld. Juf Rianne merkt deze verandering in de klas heel goed. ‘Sinds de hockeytrainingen is Gileny een echte teamspeler in mijn klas. Ze houdt meer rekening met kinderen en probeert kinderen die op een of andere manier aandacht nodig hebben te helpen. Ze is een zorgzaam kind en durft dit nu ook echt in de klas te laten zien.’ 

Positieve boost 

Vorig jaar is Gileny met andere kinderen die via de SSV hockeyen, en met een aantal ouders, naar een hockeyinterland geweest. Dat vond ze geweldig. Het heeft ook een positieve boost gegeven aan het gezin. Samen met je kind naar een sportevenement is natuurlijk erg leuk, vooral als dit niet vaak mogelijk is. Het heeft de hele hockeygroep meer binding gegeven en ook ouders waren enthousiast. Als Gileny de vraag krijgt of ze blijft sporten bij de SSV dan is het antwoord overduidelijk ‘ja’. 

Dit verhaal is geschreven door Dunja Visser, SSV-coordinator van Lekker Fit! in de Tarwewijk. Meer weten over de Schoolsportvereniging? Ga dan naar deze pagina.