Crossfit breidt uit naar Delfshaven

In Beverwaard en Hordijkerveld konden kinderen al kennis maken met crossfit bij Lekker Fit met Sander. Nu is Schoolsportvereniging Spangen aan de beurt. De eerste crossfit-les bij een Schoolsportvereniging in Delfshaven.

Crossfit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in een trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. In combinatie met allerlei verschillende spellen is dit een SSV-uur waar kinderen helemaal uit hun dak kunnen gaan. De eerste 14 kinderen die deze week kwamen proeftrainen hebben dat al met veel plezier ervaren.

Lestijden

De lessen staan onder leiding van Sander of Kimberley en zijn voor alle kinderen van groep 3 tot en met 6. Het SSV-uur is komende weken (tot de zomervakantie) in de kleuterzaal van de Mariaschool aan het Taandersplein, van 14:45-15:45 uur. In het nieuwe schooljaar gaat het uur verplaatsen naar Sportcentrum West.

Populariteit

Crossfit wint aan populariteit bij de Schoolsportverenigingen. Niet alleen in Spangen, Beverwaard en Hordijkerveld kunnen kinderen hiermee kennismaken. Ook in Crooswijk en Provenierswijk werd Crossfitkids van Dwienfit al aan het sportaanbod toegevoegd. De lessen zijn razend populair. Kijk ook op het Youtube-kanaal van Lekker Fit met Sander om een impressie te krijgen.