Al vijf nieuwe scholen in Delfshaven

In Delfshaven zijn dit schooljaar al vijf nieuwe scholen aangesloten bij de Schoolsportvereniging (SSV). De vier Schoolsportverenigingen in dit gebied kunnen dankzij deze samenwerking nog meer kinderen bereiken. Zij kunnen kennismaken met verschillende sporten in de wijk. 

In Delfshaven zijn vier Schoolsportverenigingen (Schiemond, Bospolder-Tussendijken, Het Nieuwe Westen en Spangen). Deze vier SSV’s hebben een hoofdschool (waar de coördinator van de wijk ook werkzaam is) en een aantal aangesloten scholen. Dat aantal heeft in Delfshaven de afgelopen maanden een forse opmars gemaakt. 

Vijf scholen

Sinds dit schooljaar zijn er maar liefst vijf nieuwe basisscholen aangesloten bij de Schoolsportvereniging: OBS Kasteel Spangen, OBS Dakpark, KC De Vlinder, CBS De Mozaïek en de RK Mariaschool. Alle kinderen van deze scholen kunnen terecht bij hun (Lekker Fit!)-gymleerkracht voor informatie over de sporten: van judo tot basketbal en van turnen tot atletiek. Kijk hier voor alle informatie over de Schoolsportverenigingen in Delfshaven. 

Wist jij dat: 

  • In totaal nu vier hoofd- en negen aangesloten scholen in Delfshaven ervoor zorgen dat honderden kinderen in beweging komen? 
  • Sportaanbieders via de Schoolsportvereniging nu meer dan 20 sport-uren per week in Delfshaven aanbiedt? 
  • Kinderen uit 10 verschillende sporten kunnen kiezen in Delfshaven? 
  • We binnenkort een primeur bekendmaken over sport en gamen in Delfshaven?