Albert-Jan Wink (directeur van CBS Beatrix in Hordijkerveld) en Leo Regoord (directeur van de Prins Willem-Alexanderschool in Tuinenhoven) mogen zich aanvoerders van de samenleving noemen. Feyenoord zette de twee directeuren van de SSV-scholen in het zonnetje, vanwege hun tomeloze inzet tijdens de coronaperiode.

Het was even gek opkijken toen de spelersbus van Feyenoord met daarin Feyenoord-iconen Peter Houtman en Ben Wijnstekers de straat kwam inrijden, eerst bij Albert-Jan Wink en enkele dagen later bij Leo Regoord. Beide schooldirecteuren konden rekenen op een mooie verrassing. Symbolisch werd hen de aanvoerdersband overhandigd door Houtman en Wijnstekers. Niet omdat aanvoerder Steven Berghuis aan vervanging toe is, maar omdat beide directeuren zich volgens hun ‘achterban’ mogen scharen onder de aanvoerders van de samenleving. En daarvoor werden ze bedankt.

Voor beide schooldirecteuren geldt dat de ouderraad hen heeft aangemeld voor deze actie van Feyenoord. In deze moeilijke periode doen zij er alles aan om zowel het schoolteam als ouders en kinderen, door deze tijd heen te helpen. Leo Regoord stelde zelfs zijn pensioen uit om zijn school door deze periode heen te loodsen.

Zowel CBS Beatrix als de Prins Willem-Alexanderschool zijn aangesloten bij de Schoolsportvereniging. Op die manier dragen zij hun steentje bij aan het structureel in beweging houden van de kinderen in de wijk.

Feyenoord gaat in deze periode een aantal keer met de spelersbus op pad om aanvoerders van de samenleving in het zonnetje te zetten. Onder anderen minister Hugo de Jonge en IC-specialist Diederik Gommers kregen de aanvoerdersband overhandigd.