**Schoolsportvereniging Hillesluis neemt helaas afscheid van Creative-Promise. Dansdocente Marguerita van Elderen, die genoodzaakt is te stoppen vanwege haar gezondheid, vindt het jammer. ‘Ik ben dankbaar voor alle jaren en alle glimlachen die ik op de kinderen hun gezicht heb mogen brengen.’ **

Bijna 7 jaar lang konden de kinderen in Hillesluis dansles volgen bij Creative-Promise. ‘Ik denk dat ik zeker wel zo’n 200 kinderen les heb gegeven’, gokt Marguerita van Elderen. Zelf heeft ze heel wat danservaring. ’Ik ben tien jaar geleden afgestudeerd aan het Lucia Marthas Institute For Performing Arts. Tijdens de opleiding ben ik gestart met lesgeven. Ook werkte ik jaren als professionele choreograaf en danseres voor de theatergroep Feminine. Na de opleiding ben ik mijn onderneming begonnen: Creative-Promise. Hiermee wilde ik samenwerkingen aangaan met verschillende basis- en middelbare scholen en sportscholen om dans-/muziek-/musical-/zanglessen te gaan geven.’

Dit deed de dansdocente altijd met veel plezier en enthousiasme, onder meer in Hillesluis. ‘Ik heb vele mooie momenten, maar het mooist is wanneer ik kinderen echt raak in hun emoties: als ze zich gewaardeerd voelen en trots zijn op hun prestaties en een ontwikkeling hebben doorgemaakt. Bijvoorbeeld als ze vol trots in de les laten zien hoe hard ze thuis geoefend hebben en hoe blij ze zijn met het resultaat. Dat brengt een grote glimlach op mijn gezicht en dan weet ik waarvoor ik dit doe.’

Marguerita moet na al die jaren noodgedwongen stoppen met lesgeven aan de kinderen die via Schoolsportvereniging Hillesluis bij haar training kwamen. ‘Het is de afgelopen twee jaar zo achteruit gegaan met de lessen door mijn gezondheid waardoor ik niet meer het beste voor de lessen heb kunnen opdragen. Maar ik ben dankbaar voor alle jaren en alle glimlachen die ik op de kinderen hun gezicht heb mogen brengen.’

Ze blijft ‘ambassadeur’ van de Schoolsportvereniging en het concept ervan. ‘Het houdt kinderen gezond en in beweging. En daarnaast leert de jongste doelgroep om samen te werken, zelfvertrouwen op te bouwen en creatief te denken.’

Dat het niet altijd alleen maar om het bijbrengen van danspasjes gaat heeft Marguerita ook ervaren. Zo is een bijzonder verhaal haar bijgebleven: ‘Ik had een ontzettend pienter meisje, maar dat zeer uitdagend was om als docent mee samen te werken. Ze was nogal eigenzinnig en wilde niet graag luisteren. Ze gaf vaak een bijdehand tegenwoord en dat had grote invloed op de rest van de kinderen, die erg naar haar op keken. Ik heb toen een goed één-op-één gesprek met haar gehad en uitgelegd hoe zij op een inspirerende manier een voorbeeld kon zijn voor de rest van de kinderen en zij met haar opvallende persoonlijkheid eigenlijk een grote mooie rol heeft als leider. Na dat gesprek was er al gauw een verandering in haar houding en werden de lessen weer leuker. Ik hoop dat ze dit in de toekomst blijft meenemen in haar verdere ontwikkeling.’

Vanuit de Schoolsportvereniging en Rotterdam Sportsupport bedanken we Marguerita voor het delen van bovenstaande mooie ervaringen en de fijne samenwerking. Wij wensen haar veel sterkte en succes in de toekomst!

Kinderen die via Schoolsportvereniging Hillesluis willen dansen kunnen dat vanaf komend jaar doen bij Free to Move.