010 Cheerleaders, één van de verenigingen die is aangesloten bij de Schoolsportvereniging, maakt kans om ‘Leukste Kluppie’ te worden tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018. Deze prijs wordt maandag 11 februari tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament uitgereikt.

Cheerleading wordt sinds dit schooljaar aangeboden via Schoolsportvereniging Pendrecht. De sport is populair. Maar liefst twaalf kinderen nemen momenteel deel aan de instroomtrainingen.

De club werd voor de Sport Awards genomineerd en moet het opnemen tegen twee andere Rotterdamse verenigingen. Begin 2018 werd de hoofdcoach van de cheerleaders ernstig ziek, waardoor zij weinig tot niet in staat was trainingen te geven. De cheerleaders lieten zich niet uit het veld slaan, maar zetten zich juist extra in, en wonnen zelfs een aantal nationale prijzen ‘voor de coach’.

Wie cheerleading ook eens wil proberen kan contact opnemen met de vereniging.