De Schoolsportverenigingen zijn niets zonder hun trainers. Elke week staan zij in de zaal om de kinderen nieuwe dingen te leren. Eén van deze trainers is Amin Nyali (24 jaar). “Ik werk graag met kinderen, zij geven mij een goed gevoel”, aldus Amin over het training geven bij de SSV.** **

Amin geeft zaalvoetbal training en speelt voor de eredivisieclub TPP/Feyenoord Futsbal. “Op 18-jarige leeftijd ben ik begonnen met zaalvoetbal bij TPP, daarvoor heb ik op het veld gespeeld. Eerst bij Sparta Rotterdam, daarna voor Xerxes en Spartaan 20.” Op jonge leeftijd ging Amin voor een buitenlands avontuur in Roemenië, dit werd mede door zijn ziekte geen succes. “Op mijn 18e werd de ziekte van Crohn geconstateerd. Ik heb hier nu goed mee leren leven, maar af en toe kan ik er nog veel last van hebben.”

Ondanks zijn ziekte speelt Amin al zes jaar op het hoogste niveau en heeft hij begin 2018 gedebuteerd voor Oranje. “Ik werd destijds door de bondscoach, Max Tjaden, gevraagd om mee te doen aan de trainingsdagen in Zeist en daarna mocht ik mee op trainingskamp naar Albufeira.” In Albufeira speelde hij zijn eerste interland. Deze wedstrijd tegen Turkije eindigde in een 4-4 gelijkspel en Amin wist zijn debuut extra glans te geven door te scoren.

“Ik ben een doorzetter en dat wil ik ook meegeven aan de kinderen. Op conditioneel vlak stoppen kinderen vaak snel en dan motiveer ik ze om op dat soort momenten door te gaan. Ik zie dat de kinderen daarvan beter worden en het is belangrijk dat ze leren dat dingen niet vanzelf komen. Om ergens te komen moet je hard werken.”