Je bent nog geen lid van een sportvereniging, je wilt graag sporten maar weet niet welke sport je leuk vindt. Beverwaard is één van de Schoolsport Verenigingen waar daar een oplossing voor is bedacht, het SSVeest. De derde editie van het SSVeest was met maar liefst 104 leerlingen wederom één groot succes.

Leerlingen van basisscholen De Regenboog, De Parel en De Barkentijn volgenden drie clinics van elk 20 minuten. Zij hadden tijdens deze mini sportdag de keuze uit zes verschillende sporten. In de gymzaal konden de leerlingen het eerste hockeytrucje oefenen, hun lenigheid testen bij het turnen en de bal tijdens het basketballen in de basket te gooien. Terwijl buiten op het plein er volop met de heupen geswingd werd tijdens het dansen, de leerlingen tijdens het judoën iemand op de grond leerden te leggen en de stoere jongens en meisjes de eerste technieken van het kickboksen uitprobeerden.

Het SSVeest is de jaarlijkse opening voor de SSV in Beverwaard. Na deze mini try-outs kunnen de leerlingen kiezen van welke sport ze nog meer willen leren en zich opgeven voor een proefles.

“Het was heerlijk weer en de kinderen genoten van het sporten. Het was een groot succes!” aldus Mohamed Benziane , SSV-coördinator Beverwaard.